Alapszabályok

Go down

Alapszabályok

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Vas. Ápr. 16, 2017 7:35 pm

1. Az Adminisztrátorok szavát tiszteletben kell tartani a játékosoknak! Ők hozták létre az oldalt, ők fejlesztették, és a továbbiakban is ők hozzák majd a szabályokat!

2. Az oldalon lesznek majd Mesélők, akiknek a feladata az lesz, hogy levezessék az oldalon történő kalandokat, csatákat, küldetéseket. Ameddig nem lesz jelentkező a Mesélősi posztra, addig a játékosokat az Adminisztrátorok fogják egyengetni a kalandjaik során.

3. Az oldalon a netikett bizonyos szabályait kéretik betartani! Tilos a folyamatos "kiabálás" (Caps Lock-kal való írkálás), a káromkodást indokolt helyzetben lehet használni, de azért ne ebből álljon egy hozzászólás/téma. A hozzászólások ellenőrizve lesznek, és ha a tartalommal probléma van (képtelenség, kiabálás, káromkodás stb. miatt) először az Admin felszólítja a játékost, majd ha nem tesz eleget kérésének, további szankciók lépnek érvvénybe.

4. Fejlődési rendszer van, rangokkal együtt, amiket a játék során érhetőek el. Minél tapasztaltabb a játékos, annál magasabb szintre léphet. Mindenki ugyanonnan (nulláról) kezd az esélyegyenlőség érdekében. Pl.: senki sem kezdhet Jedi mesterrel, Sith nagyúrral, vagy például magasabb rangú klónnal.

5. Ha vitás helyzet alakult ki két vagy több játékos között, kérjük, hogy békésen próbálják megoldani azt. Ha esetlegesen ezt nem sikerül rendezni, nyugodtan fordulhattok az Adminokhoz tanácsért, vagy megoldásért.

6. Kérjük, hogy a regisztrációt már a karaktered nevével tedd meg! Valahogyan a csillagharcos19xx nem éppen az univerzum legismertebb neve... Pl.:Obi-wan Kenobi

7. Ha sikeresen megtörtént a regisztráció, akkor az újdonsült tagnak szüksége lesz majd egy avatarra, amely meg fog jelenni a profiljában, valamint a hozzászólásai mellett is. A kép mérete maximum 180x250 lehet. Kérjük, hogy ezen avatar hű legyen a karakternek szánt külsőhöz! Lehetőleg élethű, komoly képet válasszon majd minden tag! Ötlethiány esetén nyugodt szívvel lehet fordulni az Adminokhoz, ők segítenek találni megfelelő avatar alanyt! Az avatar azonban nem lehet élő személy fényképe, vagy valamiféle anime-ből kölcsönzött karakter!
Az oldalon lehetőség van aláírás szerkesztésre is, ez pedig a hozzászólások alatt jelenik meg. Lehetőség van szöveges, vagy képes hozzászólásra, de akár mindkettő keverékére is. Az ide beillesztett kép mérete nem lehet nagyobb 600x300-nál!

8. A következő lépés az Előtörténet megírása, amelynek szintén hűnek kell lenni az oldalhoz, és minimum 450 szóból kell állnia.

9. Amennyiben az Előtörténet elfogadásra került, készítenie kell az illetőnek egy Karakterlapot, amelyet folyamatosan frissíteni kell majd, ha a karakterrel fontos események történnek!

10. Az oldalon Új Téma nyitására csupán engedéllyel van lehetőség, de a legjobb megoldás az, ha a játékos jelzi az Adminisztrátoroknak az igényét, akik megoldják ezt a problémát.

11. Az oldalon a fizetőeszköz az Kredit, amelyből bizonyos összeget kap az illető az Előtörténetéért, valamint kalandokkal, küldetésekkel gyűjthető, jutalomként ajándékozható!

12. Az Előtörténetek íródhatnak E/1. vagy E/3. személyben, de a játék során a játékosoknak az E/3-at kell használnia!

13. Egy embernek az oldalon maximum 2 Játékos karaktere lehet! Mindenki jól fontolja meg, hogyha multizni szeretne, akkor kiket szeretne megszemélyesíteni! Amennyiben egy tag utólagosan kerül be a vezetőségbe Mesélőként, természetesen mellette kijátszhat még 2 másik egyént. Azonban ennek a dolognak is megvannak a maga feltételei. Egy kalandban a felhasználó nem vehet részt mindkét karakterével, csupán az egyikkel! Az oldalon történő játék során nem találkozhat két karakter, ha mindkettő sztoriját ugyanaz a személy irányítja! A Multi karakter jelentő témába, mely a Fórumon belül található meg, mindenki köteles bejelenteni, ha új regisztrációt hajtott végre, s Előtörténetét elfogadták!

13+1. A Karakter halála csak és kizárólag 1 egy okból következhet be: ha maga a karakter használója azt szeretné. Ennek több lehetősége van: ha úgy gondolod, hogy meguntad a karaktered, vagy például a vakmerősége/hősiessége miatt rövid, de tartalmas életet szeretnél neki, az Adminokkal leegyeztetheted, hogy meghaljon, de remélem inkább életszeretőbb közösségben leszünk. Ennek viszont azért az a feltétele, hogy mielőtt meghal éljen is az oldalon. A karakter halálához legalább 5 kalandot/küldetést kell teljesíteni! Úgy gondolom ennyi idő alatt kiderül, hogyan tudod vagy nem tudod felhasználni a karakteredet az oldalon, meglátod, hogy bele illik-e az elképzeléseidbe.
Ezen kívül természetesen egy logikus indoklást is várunk, hogy miért szeretnél a karakteredtől megszabadulni!
Kiegészítés: ha a karaktered meghal, utána indíthatsz egy másikat, amire nem vonatkozik a 13. pontban foglalt szabály, mivel a karaktered amelyik meghalt, már nincs jelen aktívan a szerepjátékban.

(A változás jogát fenntartjuk!)
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.