Murkhana-i titkos létesítmény

Go down

Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Vas. Május 28, 2017 3:37 pm

Murkhan-án létrehozott, droidok által uralt építmény, aminek funkciója egyelőre ismeretlen a Köztársaság számára.
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Vas. Május 28, 2017 3:39 pm

Murkhanai mesterkedések
/Ez a kalandcím, kéretik minden hozzászólás elején feltüntetni valamilyen formában!/

Obi-wan Kenobi szakállát vakargatva nézte a hajóján a Galaxis térképét, a jelenlegi harcok helyszíneit. Arca kissé gondterhelt volt, ahogyan a hologrammokat kutatta. Ez a háború sokba fog kerülni mindenkinek, de leginkább a Köztársaságnak. Ahogy nézelődött hívása érkezett a Jedi Tanácstól:
- Üdvözlöm Kenobi mester, a háború hamarabb szólítja Önöket, mint gondolta! – köszönt be Yoda mester, majd Windu mester folytatta - Azonnali beavatkozásra van szükség a Murkhana bolygón! Nagy erejű szeparatista mozgásról tudósítottak kémeink, nem tudni mi készül ott. Egy nagyobb droidsereg szállta meg a bolygót, viszont úgy érzem, hogy nem csak egyszerű invázióról van szó. A Tanács azt szeretné, ha kiderítenétek, hogy mi folyik ott! Tarkin Kapitány már ott lesz a közeli rendszerben egy Légióval, csatlakozzanak hozzá minél hamarabb, ha készen állnak. Az Erő legyen veled Obi-wan!

Obi-wan is elköszönt, arca pedig még inkább gondterhelt lett, hiszen számos dolga volt neki is, és nem is akart feltűnést kelteni egy Jedi csillagrombóval, egy ilyen jellegű felderítő akció során. Eszébe jutott azonban, hogy bár tanítványára nem bízhatja a feladatot, egy felderítésben jártas jedit felkérhet a feladatra, azonnal hívni is kezdte őt:
- Avelar, feladatom lenne a számodra. A Murkhana bolygón bosszantó mozgásokról számoltak be a kémeink. Ennél többet sajnos nem tudunk, viszont nem szabad annyiban hagyni a dolgot. Azt szeretném, ha kiderítenéd, hogy mi folyik ott, mit terveznek a szeparatisták. Kerüljétek a nyílt harcot, egyelőre az a terv, hogy kiderítsük, hogy mire fel van az a nagy mozgás ott. Rendelkezésedre bocsátok egy Regimentet, és átküldöm a lényeges adatokat. Ha készen álltok, akkor csatlakozzatok Tarkin kapitányhoz. Mindenképpen szeretném, ha utána járnátok a dolognak! Most mennem kell, fő az óvatosság Avelar! Az Erő legyen veletek!
Ezzel be is fejezte Obi-wan és remélte, hogy nem bukkannak valamiféle szörnyűségre a bolygón. Azt már kevésbe remélte, hogy csak egy egyszerű invázióról lenne szó… Talán valamiféle droidgyár lehet ott? Új fegyver? Nem tudta, remélte, hogy a jedi lovag utána tud járni a dolognak…

// A kaland sorrendje, a megbeszéltek alapján: //
Avelar Selcros
CHT-3054
Zelyei Osuhr (Ha elfogadott előtörténete lesz)
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Avelar Selcros on Vas. Május 28, 2017 7:18 pm

Murkhanai mesterkedésekAz idejét sem tudtam, hogy mikor töltöttem el ennyi időt egyfolytában az űr hidegében. Meditáltam, akárcsak legtöbbször. Valami készülőben volt, a háború hamarosan magához fog szólítani, s úgy hittem, eddig elsajátított képességeim próbára tétetnek, talán keményebben, mint szerettem volna. Nem volt választásom, katonává lettem, ahogyan Rendem többi tagja szintúgy. Az Arrestor nem számított a leghatalmasabb hajónak, amit a Köztársaság flottája fel tudott mutatni, az Acclamator típusú csillaghajók mégis értékesnek bizonyultak. Hirtelen egy pittyegés zavarta meg az Erőben való elmélyülésemet, mit a holohívóm bocsátott ki magából.
- Tablot kapitány?- reagáltam, miután feleltem a hívásra, s az Arrestor hídjának legfőbb tisztjének kis méretű hasonmása rajzolódott ki előttem.
- Parancsnok, Kenobi tábornok sürgős üzenetet küldött, kérem azonnal jöjjön a hídra!- szólított fel.
- Azonnal ott vagyok.- bólintottam, ezt követően deaktiváltam a kezemben lévő szerkentyűt, feltápászkodtam a padlóról, majd nyugalmi állapotban lévő fénykardomat az övemre csatoltam, elhagytam az otthonomnak minősülő fülkét. Monoton gyaloglás egészen a felvonóig, pár percet követően már a híd talpazatán kopogott a csizmám.
- Üdv a fedélzeten, parancsnok!- köszöntött Talbot, aki egyaránt az emberi faj képviselője volt. Jobban belegondolva, nem igen találkoztam olyan tiszttel a köztársasági flottából, aki nem minket képviselt volna ezen a téren.
- Köszönöm! Lássuk, hogy miből élünk!
Erre a megnyilvánulásomra az egyik klón flottatiszt, aki a híd legfőbb kijelzőjét kezelte, benyomott egy gombot, majd felelevenedett előttem Obi-Wan Kenobi mása, s minden teketória nélkül elkezdett beszámolni a szituációról.
- Értettem, mester. Keresni foglak, amint megindítottuk a hadmozdulatot. Ígérem, nem küldöm be az embereimet ütközetbe, hacsak nem kényszerülünk rá. Személyesen vezetem majd az akciót. Amennyiben a felszínről kommunikációs problémák adódnának, úgy a kapitány által tájékoztatlak majd a fejleményekről. Az Erő legyen veled!- hajtottam fejet a Rend egyik legmegbecsültebb tagjának, s az adás megszakadt.
- Hadnagy, mennyi idő, mire a szektorba érünk?!- érdeklődtem az egyik navigációs tiszttől.
- Legfeljebb két óra, Selcros parancsnok.- hangzott a válasz.
- Rendben. Amint betáplálták a koordinátákat, ugorjunk hiperűrbe! Kapitány, általános készenlétet szeretnék minden egységnek! Kezdjék meg a löveghajók, szállítók, lépegetők üzemanyaggal való feltöltését, egyszóval mindenét, ami mozdítható. A gyalogsági tisztek készüljenek az eligazításra, valamint egy hajóval átszállnék Tarkinhoz, amint odaérünk. Szeretném, amennyiben kijelölne néhány embert a gépesített gyalogságból kíséretem gyanánt.- rendelkeztem. Furcsa volt így beszélni, parancsokat osztogatni, viszont hamar bele tudott jönni az ember, hogyha rendelkezett hozzá némi érzékkel. Egyre gyakrabban merengtem el rajta, vajon meddig tudtam volna vinni katonaként az életben? Noha, túl sokban most sem különböztem tőlük ugyebár. De, elsősorban Jedi voltam, mint mindig is és mindig is leszek.
- Értettem, uram! Nem aprózzuk el, ugye?- jegyezte meg az orra alatt Talbot.
- A vezetés egy egész regimentet alánk rendelt, ennek jelentenie kell valamit. Nem szállunk földre, ameddig parancsba nem kapjuk vagy a helyzet önmagáért nem kiált, viszont Obi-Wan óvatossága engem is ugyanerre int. Csak szeretném biztosítva tudni a hátamat, amikor majd elkezdődik a tánc... Mert, van valami hasonló sejtésem a jövendőbeli események kapcsán.- mosolyodtam el halványan Talbot-ra nézve, nem sokkal később pedig elnyúlni látszottak a csillagok, a hídból kitekintve minden kékes masszává vált, mi pedig elindultunk a végzetünk felé. Megérkezvén, el is megyek majd a különítményemhez a hangárba, utána cél Tarkin kapitány csillagjárója.
avatar
Avelar Selcros

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. May. 12.
Tartózkodási hely : Azt a Tanács dönti el.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by CHT-3054 on Hétf. Május 29, 2017 9:40 pm

Murkhanai mesterkedések

Mivel is tölti egy hagyományos katona a szabadidejét? Steelnek fogalma sincs, hisz nem hagyományos katona ő. A nagy hadsereg egy tagja. A galaxis legjobban kiképzett seregének a tagja. Hisz őket már szinte gyerekkoruktól erre képezték ki. No meg erre is tervezték őket. No meg nem is tanították meg őket lazítani. Szabadidejük sem nagyon volt a kiképzés alatt.
így mivel most nem igazán van mit csinálnia a fegyverét szedi szét, pucolja át és rakja ismét össze. Vagy éppen megfelelő erőnléti állapotban tartja magát az akadálypálya segítségével. Néha azért a szimulált lőtérre is kimegy, hogy gyakoroljon. Ámbár most kell ráébrednie, hogy ez bizony teljesen más az éles bevetésektől. De tudja, hogy ez a tudás nem örök, így érdemes karban tartania.
Épp a kantinban van és tápkockákat lapátol magába. Szinte sose evett mást. Eme színtelen, íztelen és szagtalan zselés anyagú kocka elvileg minden szükségletét fedezi. Így neki tökéletesen meg is felel. Ennek ellenére vágyik ő másra is. Egyes pletykák szerint viszont a kommandósok és a nullások ettek már süteményt. Sosem jutott még a közelébe sem eme csemegéknek. De már gondolattól is fokozódik a nyáltermelésre.
Ekkor szólalnak meg a kürtök a hajó fedélzetén. Aki a kantinban van, hozzá hasonlóan felkapja a fejét. Feszült csend telepedik egy pillanatra rájuk. De a kürt csak általános készenlétet jelzett.
Ő azért feláll és kocogva elindul az egysége körlete felé.
Amint megérkezik látja, hogy a legtöbben már készülődnek. Néhány újonc - a Geonosis után kaptak néhányt, hogy feltöltsék a kiesetteket – még csak most esik be utána. Ő ekkor már a szekrényénél van, ahol is felveszi a fekete kezes-lábast, majd rá veszi a jellegzetes fehér páncélt. Néhány karcolás azért még maradt emlékeztetőül, meg kissé még mindig vöröses színű. Majd a tokjába helyezi DC-17-esét és a vállára helyezi még töltetlen DC-15A jelölésű puskáját.
Végeztével beáll a többiek mellé jelezvén, hogy készen van. Sisakja már fenn van.
- Vajon mi készülődhet? – érkezik egy kérdés a belső csatornán, amit csak az egység tagjai hallanak.
- Fogalmam sincs. – jegyzi meg egyik testvére a sorból.
- Majd kiderül. – mondja Steel.
Ezt követően érzi, ahogy szinte megrándul a jókora hajó. Ugrást hajtottak végre és hamarosan egy másik rendszerben találják majd magukat.
- Uram? – kérdezi meg. – Bevetnek minket?
avatar
CHT-3054

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2017. May. 23.

Karakterlap
Kaszt: Klón
Cím: Klón Katona
Tapasztalat:
0/1000  (0/1000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Zelyei Osuhr on Kedd Május 30, 2017 9:05 pm

Murkhanai mesterkedések

A napom roppant unalmasnak nézett ki, főként a kantinban, vagy a monotonnak mondható lakrészemen töltöttem az időm nagy részét. Furcsa érzés egy ilyen háborús gépezetnek, az egyik alkatrészeként szolgálni, főként egy jedinek. Már felidézni is nehezen tudom a pontos évszámát az utolsó sith háborúnak, mely hívószavára ismételten megvédték elődeink a Köztársaság intézményét. Talán a régi írásokból meríthetnék némi tudást, azonban nem a Templomban voltam. Ott ezeket az információkat könnyen megszerezhetném. Hamarosan saját néma, mégis beszédes gondolataimat, inkább elhessegettem. Priccsemről feltápászkodtam, majd némi nyújtással felfrissítettem magam. Valami nem hagyott azonban nyugodni, és a hangár felé vezetett utam. Mindenhol a Köztársaság modern hadviselésének képviselőibe botlottam. Némely fedetlen fővel, mások sisakban rótták a feladatuk elvégzéséhez vezető utakat. Bár nekem mindkét lehetséges kinézet, ugyanolyan benyomást keltett. Valahogy szokatlan lesz, e katonákat társként kezelnem, hogyha ilyen hasonlóak. A szám azonosítójukról pedig nem is beszélve. A név memóriám, amúgy se a legjobb. Még kevesen használnak köztük beceneveket, azonban én inkább ösztönzöm őket annak használatára. Az óriási hangár a gépesített haderő vívmányainak is helyt adott. A robosztus gépek, már önmagukban elég elsöprőnek mutatták haderőnket. Mégis engem csak egyetlen gép érdekelt. A többi mechanikus jármű között kitűnt a kicsinynek mondható Delta 7-es elfogó. Igazán drága szerkezet volt, azonban áráért bőven kárpótolta a manőverezhetősége. Tapasztalt Jedi pilóta kezében ez halálos eszköznek bizonyult. Néha szerettem ügyködni rajta. Jedi Árnyként nem csak az ellenség vonalaiba kell beépülnöm, de szabotőrként is meg kell állnom helyemet. Az utóbbi feladathoz, pedig érteni kell a bonyolult gépezetekhez. Csupán hobbi szinten, eleinte űrsiklók szerelésével kezdtem, bár jócskán belemerültem a későbbiekben. Kár, miként nem használhattam elégszer az előttem lévő járművet. A munkámból kifolyólag legtöbbször nem mutatkozhattam ezzel. Így gyakran rozsdás ócskavasakkal kellett mutatkoznom.
- Igazán szép szerkezet uram! Már megbocsásson. Inkább én megyek is… és folytatom a munkámat. – mondta ki a meggondolatlan szavakat az egyik pilóta.
- Várjon csak! Mi a neve katona? – szólítottam meg, mielőtt hátat fordított volna. Igazán nem akartam őt kellemetlen helyzetbe hozni, mégis jót tett volna nekem egy kis társaság.
- Claw uram! Akarom mondani CC-4211 felelte, s ezzel egyidejűleg kihúzta magát.
- Pihenj katona! Nyugodtan folytassa csak a mondanivalóját, amit elkezdett. Nyugalom nem áll hadbíróság elé, csak kíváncsi vagyok a gondolataira. – bátorítottam kissé, valamint próbáltam ellazítani. Persze tudtam, miként a kiképzése eléggé merevvé tette, mégis jobban szerettem emberibb lényekkel beszélni. A droidokkal, amúgy se nagyon viszem túlzásba a tárgyalást.
- Lehet tiszteletlenség, ám csak annyit szerettem volna még mondandómhoz hozzáfűzni, hogy szívesen elvezetném. Jól esne letesztelni, mire is képes ez a mi olcsóbb gépeinkkel szemben. – fejezte be végül a dicsérő mondanivalóját. Kissé elgondolkoztam rajta, bár nem véltem az ötletben semmi kivetni valót. Egy próbarepülés nem károsíthatja gépemet. Meg a klónok elég tapasztalt pilóták is.
- Tudja mit… talán odaadom önnek egy félórára. Persze előtte még terveztem a lefestését. Tudja, igazán nagyot dobna rajta, ha valamiféle állat motívum jelenne meg. Valami vérengző fenevad. Persze a droidok programjában nem szerepel a félelem, mégis menőn mutatna. – fejeztem ki magam, mialatt szemem már az elképzelt minta szerint mérte fel az elfogót.
- Ha szabadna megjegyeznem… az tényleg királyul nézne ki uram. – ismerte el az előttem álló személy, azonban a bájcsevejnek véget kellett vetni.
Hívás érkezett a hajó kapitányától.
- Uram! Obi-wan mester üzenetet küldött, hogy sürgősen menjünk a Murkhana bolygóra. Tarkin, illetve már többen is ott lehetnek a találkozóhelyen. – figyelmeztetett Morkier kapitány, kit már jól ismertem.
- Rendben van, akkor azonnali hiperűrugrás! – adtam ki a parancsot. Talán tiszteletlenségnek tűnik, miként nem vártak meg a fontos hírrel. Ellenben a hajónak az adatforgalmát segítő szerkezet megsérült. Így az adásokat késleltetve fogjuk el, mindemellett rossz szagattott vonallal is. Minden időt ki kellett használni. Nem volt időnk a formaságokra. A gépemmel, s némi kísérettel átszálltam Tarkin hajójára. A hasonló hangárban, már mindenki lázban égett. Fel-alá szaladgáló, vagy éppen masírozó klónok voltak mindenütt. Valószínűleg a hídra kell mennem, ha magával a vezérrel akarok beszélni. A látottak alapján, már egy másik jedi is tartózkodott itt. Kíváncsivá tett ki lehet az.
- Jó napot uraim! Zelyei Osuhr szolgálatukra! – mutatkoztam be, s mint mindig meghajoltam, jediként én ezzel tisztelegtem.
avatar
Zelyei Osuhr

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. May. 14.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Szer. Május 31, 2017 2:57 pm

Murkhanai mesterkedések

Wilhuff Tarkin kapitány hajója, már készenlétben állt a szomszédos rendszerben. A karrierista, inkább eredményorientált ember, már gondolkodott a terven, miként derítik fel a bolygón. Kissé türelmetlenül várakozott, hiszen maga sem tudta, pontosan mivel állnak szemben. Érdekes adásokat fognak a bolygón, de az kódolva van, a Köztársaság elől rejtett. Talán valamiféle kommunikációs központ lehet? Nem tudni, mert a bolygó közvetlen közelében folyamatosan zavarják mindenféle be és kimenő tartó hajók adásait. Ahogy Tarkin a hídon elemezte a megszerzett adatokat az egyik tisztje lépett oda hozzá:
- Uram két hajó lép ki a hiperűrből. Selcros és Osuhr jedi parancsnok hajói.
- Ideje volt… - jegyezte meg magában Tarkin, majd folytatta – Készüljenek a jedik átszállására, és ha ideérnek, vezessék hozzám a hídra.
Miután befejezte a beszédet, visszatért a térképekhez és az adatokat kezdte böngészni. Ezután lassan átszálltak a jedi lovagok is, akiket a kíséretük nélkül a hídra kísértek.
- Üdvözlöm önöket a hajómon, éppen idejében érkeztek… - kezdte kicsit elégedetlenül a kapitány, majd tájékoztatta a parancsnokokat – aki nem ismerne, Tarkin kapitány vagyok, és az a feladatunk, hogy kiderítsük: mi folyik odalent a Murkhana bolygón. Valamiféle adásokat sugároznak a rendszeren belül, de nem sikerült befognunk semmi kézzel foghatót. Ezért a következő a tervünk: néhány csapatszállító segítségével behatolunk a bolygóra, jó néhány kilométerre a létesítménytől. A jedi parancsnokok feladata, hogy kiderítsék, mi folyik abban a létesítményben, és beszivárogjanak. Én a katonáimmal és a regimenttel megtámadom a szeparatisták közeli bázisát elterelés gyanánt.  – vázolta fel a terveket Tarkin, majd kiegészítette – fontos, hogy a hajóinkkal tartani tudjuk a kapcsolatot, így egy mobil kommunikációs központot alakítunk ki, hogy egy rejtett frekvencián tudjunk kommunikálni. Parancsnokok, fogjanak két osztagot, a legjobb klón katonákból, vigyenek minden felszerelést, amire szükségük lehet a beszivárgáshoz. Amennyiben készen állnak és felvilágosították a katonáikat, indítjuk a támadást.

Eközben a hangárban, CHT-3054 és a többi kísérő klón tiszt várt a jedik visszatérésére:

A katonák feladatrakészen várakoztak arra, hogy visszaszálljanak mindannyian a maguk hajójára, és hogy bevessék ismét őket. Néhányan unatkozni kezdtek, és Osuhr parancsnok katonái közül, odamentek Selcros parancsnok kíséretéhez beszélgetni:
- Üdv srácok én Rhino vagyok, a 212-esek közül, ti honnan vagytok? – kérdezett rá az érdekes páncélzatú klón katona. – Azt mondják, hogy ez megint valami nagyszabású dolog lesz… Remélem azért nem akkora, mint a Geonózisi bevetés volt. Elsők között voltunk, akik a bolygó felszínére értünk, akkor még a lövegek nem voltak hatástalanítva… Ott is hagyta sok testvérünk a fogát… Hogy is mondtad, ööö Steel! Tehát ti, ott voltatok ugye a Geonózisi csatában? Hogy éltétek meg?
Miután elbeszélgettek a két jedi lovag sétált be a hangárba, jelezve, hogy átszállnának a hajójukra. Rhino, még odaintett újonnan megismert testéreiknek:
- Találkozunk odalent Steel! – mosolygott rájuk, majd felszállt a hajóra.

//Amennyiben a terv megfelelő, a csapatokat válasszátok ki, illetve kezdjétek meg a bolygón való landolást //
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Avelar Selcros on Szer. Május 31, 2017 4:49 pm

Murkhanai mesterkedések

Amint kiléptünk a hiperűrből, a hangárba gyalogoltam, ahol már várt rám az a különítmény, amit kértem. A gépesített gyalogság fenegyerekei. Normális esetben a felderítőkkel szoktam tevékenykedni, ámbátor a szükség törvény bont, s háborúban minden lehet, ahogyan mondani szokták. Talán kissé feszültek voltak, noha ez ugyanúgy rám is igaz volt. A Geonózison megesett offenzívában nem vettem részt, emiatt gyakorlottabbnak számítottak nálam ezen a téren.
- Helló, uraim! A nevem Avelar Selcros parancsnok, még nem dolgoztunk együtt közösen, de látásból már ismerem magukat. A feladatunk, hogy egy esetleges szeparatista állomás mivoltját kivizsgáljuk a Murkhana bolygó felszínén. Azért magukat választottam hivatásos felderítők helyett, mert nem számítok túl sok jóra, és az önök fegyverzetével van a legjobb esélyünk a túlélésre abban az esetben, ha kiszúrnak minket, ugyanis akkor defenzív állásokat kell fölvennünk, ameddig meg nem érkezik a lovasság. Tizenketten vagyunk velem együtt, két darab hat-hat fős szakaszra oszlunk szét. Rajtam kívül nem lesz magukkal más tiszt, szükség van rájuk az esetleges hadmozdulat megtervezésében. Önnek mi a neve, azonosító száma katona?- érdeklődtem az egyik fehér páncélos klóntól, akinél az E-Web löveg egyik kiegészítőjét véltem felfedezni. A páncélja alapján nem az újoncok közé soroltam volna, valószínűleg szembesült korábban a csata borzalmaival.
- Szeretném, ha maga lenne a második osztag szakaszparancsnoka, ezzel egyenértékűen a jobb kezem, úgymond helyettesem. Megbirkózik vele?- tettem fel a kérdést. Az eligazítást ezzel befejezettnek tekintettem, persze akármilyen kérdésre szívesen válaszoltam, hogyha valaki szándékozott feltenni egyet. A LAAT/i csapatszállító fedélzetére lépem, majd miután minden egyes emberem csatlakozott hozzám a hajó belsejében, parancsba adtam a pilótának, hogy szállítson át bennünket Wilhuff Tarkin cirkálójára, ami tőlünk nem messze lebegett az űr sötétjében. Hallottam pletykákat a fickóról, állítólag nem rajongott a Jedikért... Habár, engem ez egyáltalán nem érdekelt, ameddig a kötelességét maximális odaadással teljesítette. A gépünk üvegablakán át láttam, ahogyan egy másik űrhajó állomásozott Tarkin-tól nem messze. Az Erőben éreztem, egy másik Jedi volt, noha ekkora távból képtelen voltam megállapítani a kisugárzáshoz tartozó illetőt.

Nem sokkal később bedokkoltunk.
- Ha még nem tették meg, vételezzenek magukhoz muníciót az itteniektől, valaki pedig szerezzen egy RPS-6 rakétavetőt is, szükségünk lehet rá. Hamarosan visszatérek.- bólintottam egyet a klónalakulatnak, ezt követően elindultam a hídra, csakhogy a liftben tartózkodásom alatt a felvonószerkezet megállt.
- Ez most komoly?- vakartam meg a tarkómat fancsali képpel, azonban a problémát néhány perc alatt orvosolták a karbantartók. Lassan divatot teremtettem a késéseimmel. Amikor beléptem, megláttam Zelyei Osuhr-t és Wilhuff Tarkin kapitányt.
- Szép napot! Avelar Selcros parancsnok.- nyújtottam a jobbomat Tarkin felé.
- Zelyei mester.- hajtottam fejet őrszem Jedi társam irányába. A hajó főtisztje elkezdte részletezni számunkra azokat a dolgokat, miket tudnunk kellett. Figyelmesen hallgattam végig a feladataink elregélését.
- Elterelő támadás? Jól hangzik. Tarkin kapitány, javaslom, vegye fel a kapcsolatot Talbot-tal az Arrestor-ról. Nekünk is van még pár löveghajónk, miegymásunk. Kimentésre, fedezetre tökéletesen alkalmasak lehetnek. Már felkészítettem a kapitányt és az ott állomásozó egységeket a beavatkozás lehetőségére. Mellesleg, az én osztagaim készen állnak.- fűztem hozzá a véleményemet az egészhez, ezután még meghallgattam a többi hozzászólást. Úgy festett, külön indulunk el Zelyeiel, ámbátor mindkettőnk feladata ugyanaz lesz. Örültem neki, miszerint nem csupán egyedül kellett kezelnem a beszivárgás feladatát, abban a Jedi árnyak egyébként is vitték a prímet. A hangárban újra csatlakoztam az enyéimhez.
- Az Erő legyen veled, testvér! A randevúpontig viszlát!- intettem egyet Osuhr-nak.
- Ne aggódjanak fiúk, jó híreim vannak! Tarkin megszórja a szepiket, szóval elméletileg semmi nem akadályoz majd bennünket a saját dolgunk végzésében. Mindenki jól van?- kérdeztem a katonáktól, azután újonnan felpattantam a LAAT/i padlójára. Elhagytuk a hangárt, kezdődhetett a landolás. Az atmoszférába érve a légörvények és egyéb környezeti tényezők majd "kellemes" rázkódásokban részesíthetnek bennünket. Erősen szorítottam a kapaszkodókat, mialatt némán elmélyedtem az üvegablakon kifelé bámészkodásban.
- Azért csak óvatosan odalent! Kenobi tábornok adatai szerint a bolygófelszín elég kopár. Lehet, hogy kevés lesz a fedezék... - emeltem fel a hangomat, hiszen a hajtóművek zúgása igényelte a hangos beszédet.
avatar
Avelar Selcros

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. May. 12.
Tartózkodási hely : Azt a Tanács dönti el.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by CHT-3054 on Szer. Május 31, 2017 9:33 pm

Murkhanai mesterkedések

Miután megérkeztüek a hajó hangárjába csak egy kicsit kellett várniuk, míg a Jedi tábornok megérkezett. Úgy fest, hogy most alá lesznek beosztva. Steel most dolgozik először egy Jedivel éles bevetés során, ezért kissé feszült, ahogy a többiek is. Látja a tartásukon és, hogy kissé talán merevek is. Ezt a Jedi lovag is észreveszi.
Amint a lovag belép, a többiekkel együtt vigyázz állásba vágja magát. Majd a tábornok röviden vázolja a helyzetet. Érdekes bevetésnek néznek elébe. Habár megtanulták a hírszerzés és felderítés alapjait, de náluk közel sem ezen volt a fő hangsúly. Inkább azon, hogy minél keményebben és tartósabban ostromolják az ellenséget, majd áttörjenek rajtuk és addig nyomják őket vissza, amíg csak tudják.
Ezt követően hírtelen Steel felé fordul a Jedi. Így kicsit kilép a sorból.
- CHT-3054, szolgálatra jelentkezik. – mondja szinte egyből, ösztönösen. – Igenis, Tábornok. Képességeim legjavát igyekszem majd nyújtani.
Ezt követően már nem volt több beszéd, így beléptek a transzportgép belsejébe, ami majd átviszi őket a másik hajóra. Úgy fest, hogy onnan fognak indulni.
Amint megérkeztek rendezetten hagyják el a kis siklót. A parancsra viszont felkapja a fejét.
- Mennyi ideig tervezünk maradni? – kérdezi meg.
- Hallották a Tábornokot. – szól a többieknek. – Szerelkezzenek fel. Ketten meg hozzanak rakétavetőt.  
Hamarosan a tizenegy klón elkezdi felmálházni magát. Ketten felemelnek egy-egy hosszú csövet, még hozzá való muníciót.
Majd ennek megfelelően pakol fel ő is. A lehetőségekhez mérten vételezek 5 pót tárat a DC-hez, majd három póttárat a löveghez. Néhány gránátot is leemelek. Elsősorban  repesz és elektromos gránátot. Két darab füstöt is felmarkol azért. A tápkockáknál kissé elmereng, majd eltesz magának hat adagot. Úgysem foglalnak sok helyet. Cserébe viszont életet menthet.
Amint végeztek vele vissza is mennek a saját siklójukhoz és várják a Jediket. Mellettük közben egy másik csapat is várakozik. Ahogy telik az idő, néhányan még el is kezdenek unatkozni. Így a másik csapattal kezdtek el lassan beszélgetni.
- Üdv, testvér! – köszönti a másikat. – Steel vagyok a 101-esektől. GGy.
Majd kicsit jobban is megnézi magának a másikat.
- Felderítők mi? – kérdezi meg.
- Majd meglátjuk. – jegyzi meg tömören. – Ha akkora is lesz, akár csak ott, harcolunk.
- Mi a második ütemben érkeztünk. – mondja el az ő szerepüket. – Az aréna egyik kapuját kellett biztosítanunk. Volt velünk néhány AT lépegető is, így azok kissé megkönnyítették a dolgunkat. De kellettek is. Özönlött az ellenség. Droidkok a földön, meg a rohadt bogarak a levegőből. Tőlünk is sokan ott maradtak.
Erre kissé lehajtja a fejét. Tudja, hogy mit érezhet a másik. De ilyen a katonalét. Hamarosan pedig beérkeznek a tábornokok is. Úgy fest két Jedi is részt vesz eme misszióban.
- Akkor odalenn. – köszön el ő is.
Amikor Selcross tábornok odaért hozzájuk, már minden katona fején a jellegzetes klón sisak pihen. A híreket hallva mindenki bólint.
- Mindenki készen áll, Tábornok. – válaszolja meg a kérdést Steel. – Két Csövet hoztunk. Csak a biztonság kedvéért.
Jegyzi még meg beszállás közben. Majd egyik karjával elkapja a hevedert, míg a másikkal a DC-jét tartja.
- Ne aggódjon, uram. Ha arra kerül a sor, majd droidokból emelünk sáncot. – Jegyzi meg Bumm. Nála van az egyik Kályhacső.  – Az lesz már csak jó fedezék. A Geonosis-on is így csináltuk.
Eme szavak hallatán mindenki kuncogni kezd, amit hamarosan el is nyom a beinduló hajtóművek zaja.
avatar
CHT-3054

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2017. May. 23.

Karakterlap
Kaszt: Klón
Cím: Klón Katona
Tapasztalat:
0/1000  (0/1000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Zelyei Osuhr on Pént. Jún. 02, 2017 5:56 pm

Murkhanai mesterkedések

A hídra lépve, semmi különös dolgot nem tapasztaltam. Minden az adott helyzethez, megfelelően ment. Az emberek kissé talán sürgetőbben végezték munkáikat, a készenléthez megfelelően. Megérkezésemkor Tarkin volt a legszembetűnőbb számomra. Markáns arcát nem lehetett máséval összetéveszteni. Beszédében érződött a precizitás, valamint a pedáns tiszti iskolának megszokott előkelő beszéd. Szétnéztem, azonban még nem találkoztam más jedivel a szobában. Kifizetődő volt a sietség, mely ez elromlott adónk általi lemaradást hozta be. Ugyanakkor, még csapataimat szembesíteni kell az eligazítás monoton, de szükséges kötelezettségeivel. A hajó kapitánya, még mindig az első tiszttel beszélgetett. Nemsokára ismerős zavart éreztem az Erőben. Szerencsémre az idegennek mondható környezetbe, betoppan egy ismerős arc Avelar személyében. Rögtön felfelé görbült ajka. Meghajlását fogadtam, s másik meghajlással én is köszöntöttem őt.
- Ideje volt már, hogy újra együtt dolgozzunk! A Naboon töltött idő csak úgy elillant. – bátorkodtam némi beszélgetésbe is elegyedni társammal, mégis nem akartam a hídon lévő legmagasabb tisztet megváratni. Beszédjébe bele is kezdett, s még pillanatnyi gondolkozás sem volt szövegében. Úgy elhadarta az egészet, mintha betanulta volna. Átgondolva az elmondottakból, szinte tényleg semmi kézzelfoghatót nem tudunk. Olyivá tűnik, itt teljesen ránk hagyatkoznak. Hogyha mi elbukunk, akkor talán az egész küldetés is velünk bukik. A helyzet, mint mindig kilátástalan, illetve semmiféle támogatásra nem számíthatunk. Ehhez legalább hozzá szoktam a munkámból kifolyólag. Mondjuk teljesen más lesz egy csapattal együtt dolgozni, mint egyedül. Amint újra a liftben találom, magamat még van némi időm, hogy Avelarral négyszemközt beszélgessek.
- Furcsa ez a Tarkin, még a klónkatonák is több jellemmel rendelkeznek. Szerintem előző életében biztos droid lehetett. – próbáltam némi vidámságot kihozni Avelarból az akció előtt. A szállítóeszköz eztán figyelmeztetően megpittyent, majd az ajtaja szétnyílt. Végül elköszöntünk egymástól, s én is követtem az ő példáját. Saját csapatomból, néhányan nehéz ládákon lábukat lógatva pihentették végtagjaikat. Mások egymással cseverészte, sisakjukat levéve. Viszont közelebb lépve hozzájuk az egyikük felrikkantott.  
- Tiszt lépett a fedélzetre! Vigyáz!
Egy másodperc kellett, hogy összeszedve egy soros vonalba rendeződjenek. Igazán precízen kihúzták magukat. A maximalista klónozók aztán tudják, mi az a fegyelem.
- Pihenj! – adtam ki a parancsot, s kisvártatva folytattam az eligazítással. – Minden eddigi ismeretem nem sok, azonban más se tud többet nálam. A Murkhana bolygón, egy mostanáig nem észlelt szeparatista létesítmény van. A mi feladatunk, hogy megtudjuk miben is mesterkednek azok a droidgyárosok. Fő feladatunk a beszivárgás lesz, így mindenkit ehhez a feladathoz legmegfelelőbben viselkedjen! Tudom, a frontvonalban máshoz szoktak, mégis itt ne rendezzenek nagy tűzijátékot! Olyan alattomosnak, illetve csendesnek kell lennünk, mint egy Kowaki gyíkmajom. Felszerelésnek csakis a legszükségesebbeket hozzák! Mesterlövész puskákra, valamint taktikai felderítő távcsövekre is szükség lesz. Robbanószert csak módjával hozzanak, inkább több droidgránátot rekviráljanak, azok halkabbak. Az ajtók feltöréséhez szükséges eszközöket se felejtsék el. Most pedig oszoljanak, tíz perc múlva újra itt találkozunk!
Kik egyenként, kik pedig párokban érkeztek. Lassacskán újra feltöltődik a létszám. A harcosaimra nézve úgy véltem nem ártana nekik valami terepszínű felszerelés. Ezt a páncélt, akár a Hotra is tervezhették volna. Sajnos az időnek híján voltunk. Ötletemet így kukázni kellett. Beszállás előtt, már csak olyan helyettest kellett választanom, aki rátermett, illetve a társai is megbíznak benne.
- Rendben fiúk! Ki lesz az a szerencsés, kit megbízhatok a segédemként? Őneki kéne vezetnie a második csapatot. Hogyha úgy megfelelőbb ajánljátok egymást. – adtam az instrukciót, az előttem lévő katonáknak. Kissé várni kellett, mégis felszólalt egyikük.
- Én Dirtyt javaslom!
- Dirty lépjen elő! Mi a maga rendfokozata?  - érdeklődtem a kiválasztottól, kit látszatra kicsit sem lepett meg a dolog.
- Uram én nemrég lettem előléptetve tizedessé! Miután a legmagasabb rangú tisztünk meghalt a geonosisi csatában én vettem át a helyét, mint rangidős.  
- Értettem, akkor tehát van vezetői tapasztalata. Rendben maga segédkezik nekem. Most pedig mindenki a csapatszállítóra fürgén! – kiáltottam végül el magam, amellett én is beleszálltam a járműbe. Az űrben, még semmiféle rázkódást nem lehetett észlelni, viszont az atmoszférába érve annál inkább. Erősen kellett fogni a szállító kabinban lógó szíjakat, hogy el ne essen valaki.
- Kiszálláskor azonnal hagyják el a hajót! Kopár a felszín, így ne nagyon számítsanak fedezékre. Megérkezéskor vegyenek fel zárt gyémánt alakzatot! Legyenek résen! – próbáltam túlkiabálni a háttérzajokat, továbbá reméltem mindenki felfogta, amit mondok.
avatar
Zelyei Osuhr

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. May. 14.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Hétf. Jún. 05, 2017 11:35 am

Murkhanai mesterkedések


Miután a két Jedi lovag elhagyta a hajót Tarkin kapitány folyamatosan tartotta velük a kapcsolatot. Mikor odaértek a hajójukhoz és megkezdték a landolást Tarkin is a bolygóhoz irányította a hajóját. A regimentet, amit kaptak a fővárostól nem messze dobták le. Azonnal elkezdődött a csata, amire a szeparatisták úgy tűnt, hogy nem voltak felkészülve. Ennek ellenére még a főváros előtt fel tudták tartóztatni Tarkin katonáit, és megkezdődött az ütközet.

Eközben a két Jedi lovag is elérte a bolygó felszínét, a csapatszállítójuk ahogy jött, úgy ment találkozási ponttól. Gyorsan kellett elhagynia a helyet, hiszen nem szabadott feltűnést keltenie, azzal veszélyeztette volna az akció sikerét.  A hatalmas épületet már onnan is látni lehetett, aminek a tetején egy hatalmas antenna szerű szerkezet volt. A két csapat miután leraktak egy kommunikációs szerkezetet, a hajókkal való kommunikáció érdekében, találkoztak és elindultak az érdekes épület irányába. Kopár, sík felületen haladtak, talán a katonák rémálma lehet a terep: semmi fedezék, ami mögé bebújhatnának egy esetleges rajtaütés során.  De számíthattak a kapitányra, hiszen valószínűleg elvonta a droidsereg nagyobb részét az épületről, amit ennek ellenére is védtek jó páran. A kis különítmény jól haladt az útján, egyelőre problémák nélkül. Már nem voltak messze a bejárattól, amikor egy őrjáratot vettek észre. 15 B1-es és 10 B2-es szuper harcidroid menetelt kb. 40 méterre tőlük. Az egyik felderítő jött vissza jelenteni a parancsnokok számára.
- Uram, egy őrjárat, kb 25 konzervet láttam, úgy tűnik egyelőre nem vettek észre, de cselekednünk kell minél hamarabb, hogy bejussunk az épületbe.  Valószínűleg a bejárat közelében is kell lenni néhánynak, de azt nem tudom megerősíteni egyelőre.
Dönteniük kellett, hogy megpróbálnak besurranni mellettük, esetleg megvárni, míg eltűnnek, vagy esetleg rajtaütnek a csapaton, megkockáztatva egy lebukást. Mindenképpen kellett egy ütős terv, hogy tovább bírjanak haladni, és elérjék végre az épületet.  Erősítésre egyelőre nem számíthattak, hiszen Tarkin kapitány teljes erővel támadta a fővárost, így nem tudott nélkülözni egy csapatot sem. Ráadásul minél többen vannak a létesítmény közelében, annál feltűnőbbek.A kapitány sikeresen nyomult előre csapataival, lassan, de biztosan. Ahogy közeledtek a fővároshoz, annál nagyobb volt az ellenállás: a konzervek már tudtak lövegekkel tüzelni, ezzel lényegesen lelassítva a hadmozdulatokat. Tarkin visszább vett az előrenyomulásból, azért, hogy ne lőjék őket halomra azokkal a lövegekkel. Ezért a vadászok segítségét kérték, hogy lőjék szét azt a löveget. A csata folytatódott, és Tarkin reménykedett, hogy a különítmény még nem bukott le, és közel jár a céljukhoz…
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Avelar Selcros on Kedd Jún. 06, 2017 8:23 pm

Murkhanai mesterkedések

Miközben lefelé indultunk, át az az atmoszférán, felrémlett emlékezetemben, amit Zelyei mondott Tarkin-ról, s egy halvány mosoly csillant meg arcomon. Milyen igaza volt! A fickó valóban olyannak rémlett, mint egy flottaszobor, amelyet morcosságból készült kalapáccsal faragtak ki. Steel elfogadta az ajánlatomat, aminek igazán örültem, olybá tűnt, a srácok készen álltak rá, hogy megbirkózzanak vele, akármi is várt ránk ott a Murkhana homokpartos felszínén. A felhőzeten keresztül még szabad szemmel érzékelhetőnek bizonyult, ahogyan az óriási köztársasági romboló alászállott a planéta légterébe, kecsesen, mégis tekintélyt parancsolóan söpörte szét maga alatt a felhőzetet.
- Ez már beszéd! Nem kételkedem a dolog hatékonyságában.- jelentettem ki, reflektálva a fedezék építési elméletre, amit a klónok osztottak meg velem. A lelkesedésük feltöltött némi harci kedvvel, noha ennek nem adtam teljesen oda magam. Mély levegőket vettem, néhány másodpercre lehunytam szemeimet, próbáltam érzékelni az élő Erő áramlásait a bolygón. Az ilyen gyakorlatok nálam bevált módszernek számítottak. Tájékozódás, megismerés, kutatás. Az Erő néha olyan dolgokat tárt fel a Jedi előtt, miknek jelenlétéről addig talán sejtelme sem volt, s vezette azt útján, sugallata számára a helyes döntések meghozását, megvalósítását.
- Steel! Ahogy leérünk, a második szakasszal kezdje el összerakni és üzemeltetni a kommunikációs eszközt! Mi biztosítjuk önöknek a terepet.- adtam ki a parancsot, ezt követően a mögöttem álló öt emberre néztem, folytattam. - Félkörben veszünk fel védekező pozíciót, uraim.
A LAAT/i lassan a landolási zónához ért, majd kinyíltak a hajó oldalrámpái, én pedig megközelítőleg négy méter magasságból kiugrottam belőle, s aktiváltam a fénykardomat. A sárga penge megvillant, azonban nem volt semmiféle lézernyaláb, amit hárítania kellett volna. A katonák jól végezték a feladatukat, semmiféle fennakadásra nem került sor. Amikor a kommunikáció helyreállítása megtörtént, deaktiváltam a fegyverem.
- Eddig gyerekjáték... Úgy hallom, a város irányában megkezdődött a móka. Ne vesztegessük az időt, emberek! Keressük meg Osuhr parancsnokot!- javasoltam a beosztottjaimnak, majd megindultunk a randevúpont irányába. Ezalatt végig a fegyveremen nyugtattam az egyik kezemet, hogy bármikor elő tudhassam kapni, amennyiben krízishelyzetben találnánk magunkat. Jedi társam és klónkatonái hamarosan csatlakoztak hozzánk.
- Ütköztetek bárminemű ellenállásba? Felénk semmi nem történt, Tarkin mégiscsak jó munkát végezhet. Jól kiismerte a droidok gondolkodását, meglehet valóban igazad volt, és maradt még egy kis processzordarab a fejében.- vigyorodtam el a Zelyeihez intézett kérdés után, mialatt egyik ujjammal a koponyámat kopogtattam. Tovább nyomultunk a cél felé, rendezetten, gyakorlatiasan, amiképpen a nagy könyvben megírták. Sajnos a zökkenőmentes percek ideje lejárófélben volt, amikor pár előreküldött beosztottunk jelentést tett konzerv aktivitásról. Őrjárat.
- Lapuljanak meg!- parancsoltam, ezután intéssel jeleztem 3054-esnek, miszerint szerettem volna, hogyha csatlakozik hozzánk a kis tanácsülésünkön, amin a szeparatista járókelők sorsáról készültünk dönteni Osuhr mesterrel.
- Nincsenek sokan, de ha magunk mögött hagyjuk őket, később problémát jelenthetnek. Elzárhatják a menekülési útvonalat, plusz tönkretehetik a kommunikációs berendezéseinket, amennyiben rájuk találnak. Hogy vélekedsz? Te vagy a rajtaütések mestere. Nekünk van néhány nagyobb kaliberünk. Mit gondol Steel, sakkban tudnánk a gépeket tartani fedezőtűzzel?
Hagyatkozni fogok a többiek véleményére és ítélőképességére az őrjárathoz kapcsolódó, jövőbeli eljárást illetően.
avatar
Avelar Selcros

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. May. 12.
Tartózkodási hely : Azt a Tanács dönti el.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by CHT-3054 on Csüt. Jún. 08, 2017 3:42 pm

Murkhanai mesterkedések

A szállító siklóban viszonylag jó a hangulat, ahogy megérkeznek a bolygó légkörébe. A rázkódás azonban lassan emlékezteit, hogy már mindjárt ott vannak.
- Rendben második szakasz. Készülődni. – adja ki Steel az utasítás a sisakba telepített comm-linken keresztül.
Majd a tábornok szavaira bólint egyet. Majd lassacskán ki is nyílnak az ajtók és eléjük tárul a táj. Eléggé egyhangú. Minden csupa homok. Nem épp ideális terep beszivárgásra. A tábornok pedig már ki is ugrott. Négy méter magasból. Őt kissé meghökkenti ez, de hát még most vesz részt először olyan bevetésen, ahol egy jedi vezeti őket. Remélhetőleg a taktikai képességei is hasonlóan jók, mint a harci képességeik.
Fél méter magasból ők is kilépnek a hajóból. A többiek egyből védekező pozíciót vesznek fel.
- Ide az adóvevőt! – adja ki az utasítást röviden.
Majd akiknél vannak az alkatrészek elkezdik összeszerelni eme értékes berendezést. Négy ember elég hozzá, hogy gyorsan összerakják. Addig ketten közülük is csatlakoznak a védekező gyűrűbe. Amint elkészültek bekapcsolja a nagy távolságú adót. Majd aktiválja a beépített biztonsági protokollokat, ami titkosítja a vételt.
- Arrestor, itt beszivárgó egyes! – üzen egyet teszt képen. – Milyen a vétel?
Kis statikus zörej.
- Tiszta, és érthető. – szól a válasz.
A sisak takarásában elmosolyodik. Majd felfelé tartott hüvelyk ujjal jelzi, hogy az adó üzemkész és működőképes.
- Szórják be kicsit homokkal. – adja ki még az utasítást.
Amint ezzel végeztek csatlakoznak a védelemhez.
- Minden kész uram! – közli a fejleményeket a jedivel.
Őt követve pedig megindulnak a kijelölt találkozási pont felé. Viszonylag jó tempóban tudnak haladni, hiszen senki és semmi nem tartja őket fel. Egészen addig, amíg egy felderítő tért vissza. Egy őrjárattól tesz jelentést. Kb. 25 droid járta útját az épület körül. Az őket vezető tábornok gyorsan tanácskozást is hív össze, miután mindenkit fedezékbe parancsolt. Így ő is csatlakozik hozzájuk.
- Sakkban tudjuk őket tartani, de akkor értesíthetik a központot. – mondja el véleményét. – Én inkább csapdát állítanék nekik, ha már mindenképen el akarjuk őket intézni.
Előveszi egy EMP gránátot, amit az egyik tábornoknak nyújt.
- Egy ilyen is képes többet hatástalanítani. Igaz rövid ideig, de addig teljesen védtelenek.
Majd várja a válaszukat.
avatar
CHT-3054

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2017. May. 23.

Karakterlap
Kaszt: Klón
Cím: Klón Katona
Tapasztalat:
0/1000  (0/1000)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Zelyei Osuhr on Szomb. Jún. 10, 2017 12:53 pm

Murkhanai mesterkedések

Már éppen kezdtem elveszteni a türelmemet, mely leginkább a háborús helyzet okozta izgalom miatt ostromolhatta lelki békémet. Kezemet keresztbe téve szorongtam, s próbáltam elrejteni bizonytalanságomat. Lehunytam a szemem, s csakis a küldetésre összpontosítottam. Hamarosan azonban felvillantak a fények. Figyelmeztették az összes katonát, a lassan előkészített landolásra.
- Figyelem fiúk, ahogy a parancsnok mondta gyémánt alakzatba rendeződjünk. Középen hagyatok helyet Osuhr mesternek! – próbálta az általam választott klón felkészíteni a katonákat, mire fel én összeráncoltam a szemöldököm.
- Már megbocsásson nekem Dirty, ám én nem szorulok védelemre. Legelöl fogom vezetni az egységet! Hogyha bármit is tanulhattam a soresu művészetéből, hát azaz, hogy jól hárítja a lézereket. A pajzsnak nem az emberek mögött kell lennie. – fejeztem ki magam, bár nem tudtam miként reagálnak erre a katonák. Már másoktól is hallottam, miként minden jedi a csaták sűrűjében vezeti egységeit. Nagy szégyen lenne számomra, ha én nem tehetném ugyanezt.
- Rendben van parancsnok, ahogy óhajtja. Hallottátok fiók! Kitűnő védelmünk lesz elől, azonban mindenkitől éberséget várok! – jelentette ki, mialatt elhúzódott a hatalmas ajtó. – Gyerünk kifelé!
Legelőször én ugrottam ki, majd mindenki más is követett. Míg az utolsó bevethető klón el nem tűnt az LAAT/i-ről addig az türelmesen várt. A pilóták gyorsan reagáltak, amint mindenki eltűnt a csapatszállító kabinból. Mindenki végezte a dolgát, ahogy én is. Fénykardomat aktiválta, és vártam a különböző irányokból érkező támadásokat. Feszült csönd uralkodott, főleg mikor már a csapatszállító is eltűnt. Mindenhol szétnéztem, bár ellenséges tevékenységnek nyomát se láttam. Az alakzat kitűnő választás volt nyílt terepre, mivel még hátsó védelme is van, azonban vonulásnál már hátráltatná a csapatot.
- A gyémánt közepén rakjátok össze a kommunikációs szerkezetet! –adtam, ki a parancsot, emellett fegyveremet még mindig magam előtt tartottam. Pont azon a területen a legvédettebb ezen formáció. Középen vagy a magas rangú tiszteket, vagy a VIP tagokat helyezik el, kik a kimentés után védelemre szorulnak. Meztelennek éreztem magam itt a semmi közepén. Teljesen ki voltunk szolgáltatva egy rajtaütésnek. Mikor a két technikai gyakorlatú emberem összeszerelte a szerkezetet lejjebb engedtem fegyveremet. Dirty mindeközben egy távcső segítségével átkutatta a pusztaságot.
- Ellenséges jelenlétnek semmi nyoma uram! – jelentette, aztán eltette az érzékelőkkel ellátott modern szerkezetet. Bólintottam egyet, majd a pihenj kézjelét mutattam csapatomnak. Még felkaptuk a fejünket némi lövöldözésre, bár az csak Tarkin kormányzó, illetve a szeparatisták közti ütközet halható zörejként értelmeztük.
- Úgy hallom a droidokat most küldik a roncstelepre. – viccelődött az egyik klón, s a mellette lévő gyorsan könyökével csendre intette.
- Jól van, eddig minden zökkenőmentesen megy. Én se reméltem, hogy harc nélkül megúsztuk a kiszállást. Úgy tűnik, most a szerencse velünk van. Most legfőbb célunk eljutni a találkozási pontra, hogy találkozzunk Selcros mesterrel, valamint csapatával. Oszlop alakzatba fejlődj! Menet indulj! – adtam ki az új parancsokat, melyek segítségével újra mozgásba lendülhettünk. Igazán hétköznapi, s jól irányítható alakzat mellett döntöttem. Legtöbbször mindig az altiszt szokott elől menni, azonban itt is én törtem az utat elsőként. Középen segédem helyezkedett el, mindemellett felügyel a klónokra. Néhány perccel később szerencsére nem az ellenségbe botlottunk. Már jedi társam várt minket, illetve érdeklődött.
- Nos, ami azt illeti semmi mi se találkoztunk konzervekkel. Talán igazad van, de ne becsüljük alá az ellenségünk képességeit. Ami pedig Tarkint illet… - szakítottam félbe a mondanivalómat, mikor beigazolódott pesszimizmusom. Az egyik felderítő jelentette, az általa észlelt jelenséget. Miután barátom fedezékre intette embereit, én is követtem a példáját. A megbeszélés közepette, minden rangosabb vezető megosztott aggodalmat, valamint terveit. Én először végighallgattam Avelar, majd az általa kinevezett klónjának ötleteit.
- Én elkerülném a harcot, bár most nem vagyok egyedül, s elég sokan vagyunk, ami növeli a lebukásunk arányát is. Sajnos úgy vélem tényleg nem kerülhető el a megütközés. Azonban a klónnak igaza van. Inkább rajtaütésszerűen kéne meglepni őket. Oszlopban haladnak, így a gerilla taktika a legkézenfekvőbb. Oldalba kéne őket támadni. Persze ezt mind a leggyorsabb, mindemellett leghalkabb módszerrel. Talán mivel én tudok a legjobban rejtőzködni, talán nekem kéne az EMP gránátot dobnom lesből. Nagyon kevés itt a fedezék, de vállalom a kockázatot. Az erőm segítségével pedig messzebbre, illetve pontosabban is tudom dobni az elektromos kisülést okozó szerkezeteket. Nem akarok hősi halált halni, ezért a többiek azonnal a kisülés után hatástalanítsák a droidokat. – osztottam meg az elképzeléseimet, bár magam se örültem neki túlzottan. Végignéztem a többieken, aztán vártam mit reagálnak. Ha úgy van elveszem a gránátot, továbbá még párat magammal viszek, hogy biztosra mennyek.
avatar
Zelyei Osuhr

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2017. May. 14.

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Lovag
Tapasztalat:
1001/2500  (1001/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Murkhana-i titkos létesítmény

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.