Karakteralkotás - Kasztok

Go down

Karakteralkotás - Kasztok

Témanyitás by Obi-wan Kenobi on Hétf. Ápr. 17, 2017 1:05 am

Itt találod a kezdő kasztokat, akikkel elkezdheted kalandjaidat az oldalon. Minden kasztnak több szintje van, amit tapasztalati pontokkal (XP) növelhet, ezzel új lehetőségeket megnyitva karaktere előtt. Az itt felsoroltak az alapok, az ötleteink/ötleteitek során bővülhetnek.

Jedi:

Több ezer éves hagyományokkal rendelkező rend, kik a mostani időszakban a Köztársaság őrei, és a klón hadsereg vezetői. Békés erőhasználók, akik szigorú szabályok és elvek alapján küzdenek a békéért.

Jedi kezdőszett:

- Fénykard(1 db, 2db vagy 1db kétágú)
- Jedi egyenruha
- Com-link (kommunikációs eszköz)
- Légzőmaszk (víz alatti lélegzéshez)
- Nyomkövető ( ilyen szerkezetek révén tudnak észrevétlenül a gyanúsítottak nyomában maradni)
- Mester (kezdésnél)
- Egy hajó (ami a mesteré)
- 10.000 kredit

szintek:

1. szint: Padawan: Aki Jediként kezdi itteni karrierjét, az a beavatás után tanítványként kezdi az oldalon a karakterét. Egy Jedi mester alá lesz beosztva, tőle tanulhatja meg az Erő csínját-bínját, és a Jedi harcstílusokat. Különböző küldetéseken lesz bevetve, de szigorúan csak mestere felügyelete mellett. (0/1000Xp)

2. szint: Jedi Lovag: A második szintet a Tanács próbatételének teljesítésével lehet elérni. A Jedi lovagok már egyedül is kalandozhatnak, és már saját hajóval rendelkeznek. Még nincsenek erejük teljében, de a padawanként szerzett tapasztalataik nagyban segítik a harcok során. Tudása növekedésével Jedi mesterré válhat az idők során (1001/2500Xp)

3. szint: Jedi Mester: Az válhat Jedi mesterré, aki már annyi tudással és tapasztalattal rendelkezik, hogy már a következő generációknak is tovább tudja adni azokat. A Jedi Mesterek már nagyobb vezetői pozíciókat tölthetnek be a háborúk során (leginkább tábornok). (2501/4500xp)

Ezek után már csak szakosodni (2.szinttől!) lehet különböző módokon, lásd még Jedi kasztok téma:
- Jedi védelmező: Leginkább a harcra koncentrálnak, ők a Köztársaság védelmezői.
- Jedi konzul: Nagy tudásuk van az Erőről, de harcba ritkán avatkoznak. Általában az ifjú tanítványok tanításában vállalnak szerepet.
- Jedi őrszem: A kettő átmenete, rendszerint ők a Köztársaság követei.

Természetesen az is egy opció, hogy valaki elhagyja a rendet, aminek több módja is lehet:
- Visszavonul az aktív munkásságtól (Remetévé válik)
- Kiválik a Jedi Rendből (szürke Jedivé válik)
- Átáll a sötét oldalra (sith lovaggá válik)

Köztársasági Katona:

Egy Jango Fett nevű fejvadászt leklónoztak azzal a céllal, hogy megállítsák a szeparatisták előrenyomulását a Galaxison belül. Először  a Geonózison vetették be a katonákat, megmentve Obi-wan Kenobit, Anakin skywalkert és Padme Amidalat. Ezután a klónok voltak a Köztársaság hivatalos katonai alakulatai.
Emellett ott vannak még azok a bolygók lakói, akiknek lakói a Köztársaság mellett kötelezték el magukat, és együtt harcolnak a klónokkal a szeparatisták ellen.

Köztársasági katona kezdőszett:
- (Klón) katonai egyenruha
- (Klón) fegyver (seregen belüli beosztástól függően változó)
- Gránátok
- 3.500 kredit
- Mászókábel

szintek:

1. szint: Köztársasági/Klón Katona: Miután letöltötte kadét éveit és teljesítette a kiképzést, a friss ropogós közlegény kikerül a harctérre. Mivel a háború hatalmas veszteségekkel jár állandóan szükség van az erősítésre. Rátermettsége, és kivételes tehetségével fentebb léphet az idők során a ranglétrán. Kezdéskor egy 9 fős osztagba kerül.(0/1000Xp)

2. szint: Köztársasági/Klón Kapitány: Miután a csatatéren már bizonyított, utána egyre csak föntebb lép a ranglétrán, és egyre több embert kap az irányítása alá. A kapitány már egy Főegységet kap maga alá (144 fős egység). Természetesen a több ezer társa mellett harcol még mindig a harcok során. Egysége típusától/bevetésekben betöltött szerepétől függően már több felszereléssel rendelkezik. (pl.: plusz tankok, lépegetők, vadászok, hordozók stb.) (1001/2500Xp)

3. szint: Köztársasági/Klón Parancsnok: Veterán katona, aki tudja, hogy mitől döglik a droid. Régóta tölti az idejét a csatatereken, és nem csak a lövészeten teljesít jól, hanem a térképet és a terepet is jól átlátja. Már nagyobb sereget(Légiót, 9216 fős) irányít jelentős számú felszereléssel. Pluszban saját vadásszal rendelkezik. (2501/4500Xp)

Egységek:
- Tüzérség
- Nehézgyalogság
- Könnyűgyalogság
- Gépesített gyalogság
- Felderítők
- Harci szállítószolgáltatók
- Légierő
- Egyéb különleges egységek (Delta osztag, 41-es légió, 212-es Támadó Zászlóalj, 327- Csillaghadosztály)

A különleges egységekbe a történet alakulása és harci tudás alapján lehet bekerülni!(Admini engedély+kaland)

Politikus:

(Kijátszható mindkét oldalon, illetve független bolygók esetén is!)
Bár a csatákat a katonák nyerik meg, a történelem legbefolyásosabb alakjai legtöbbször a politikusok. Hiszen ők alkotják meg a törvényeket, ők járnak közben a diplomáciai kapcsolatok kialakításában, szövetségek megköttetésében illetve azok felbontásában. Minél fentebb lép a karaktered, annál befolyásosabb, annál több szava lehet a különböző területeken.

Felszerelés:
- Bolygójának kultúrájához köthető viselet
- Hordhat magánál fegyvert (persze ez választható, illetve csak kisebb elrejthető pisztolyt tarthat magánál
- Rendelkezhet egy diplomata hajóval, ami a legalapvetőbb fegyverzettel van ellátva
- Testőrség (szintenként változó)

szintek:

1. szint: Helyi elöljáró: Bolygóján viszonylag népszerű, egyik főbb, de nem a legfőbb vezetői tisztséget betöltő személy, aki elhivatottságával és politikai tudásával elnyerte honfitársainak elismerését. Bár lehet, hogy az ottani lakosok nem tudják, hogy jutott odáig, ahol van, tisztelik, és egyik vezetőjükként tekintenek rá. A helyi elöljáró már rendelkezhet kétfős (2db) testőrséggel. (0/1000Xp)

2. szint: Szenátor: Bolygójának küldött jelöltje az adott tanácsnál. Ő szólal fel bolygójának nevében, szavazati joga van a Szenátusban, sokszor közvetít a bolygója és Szenátus között. Nagyobb felelősséggel, nagyobb veszély jár, így a szenátornak 8 fős testőrség jár. (1001/2500Xp)

3. szint: Miniszter: A központi intergalagtikus tanácsok (Köztársaság, Konföderáció) adott területre minisztereket neveznek ki. Több hatalommal, és a tanácsban nagyobb beleszólással rendelkező politikus. Már nem csak a bolygóját képviseli, hanem az adott birodalom érdekeiben is eljár már. (Pl. Hadügyminiszter, Pénzügyminiszter stb.) A minisztereket már kisebb gárdák védik, akár 18-20 fős testőrséggel is rendelkezhetnek. Hajójuk modern, és általában egyedül nem hagyják el a bolygót, kíséretet is kapnak.(2501/4500Xp)

Különleges tisztségek:
- Uralkodó (nem Palpatine-szerű, hanem egy adott bolygóé)
- Helytartó
- Király/Királynő
- Kormányzó

Ezeket el lehet érni a játék során, viszont külön kalandsorozatokat kell végrehajtani és megfelelő tapasztalattal kell rendelkezni.

Sith:

ENGEDÉLLYEL!

Olyan Erő-érzékeny személyek, akik a sötét oldalnak szentelték az életüket. Ezer éven keresztül, a rejtve maradtak mindenki elől. A geonosisi csata után vált világossá, hogy visszatértek. Dooku gróf elszökésével kirobbant a Klónok Háborúja.

Sith kezdőszett:
- Fénykard (1db, 2db, 1db kétágú vörös)
- Fekete, sötét egyenruha
- Saját hajóval rendelkezik
- Com-link
- Légzőmaszk
- 15.000 kredit

szintek:
1. szint: Sith tanítvány: Általában egy felfedezett erőhasználó, aki csatlakozik a Sith-rendhez. A tanítvány. Azt tartották sokáig: „Mindig kettő van: egy mester és egy tanítvány.”. Bár így tartották, több sith is tevékenykedett a harcok során. A tanítványok általában hatalmas erővel bírnak, viszont nem tudják azt teljesen kihasználni, képzetlenségük miatt. (0/1000Xp)

2. szint: Likvidátor: Erős, már képzett tanítvány, aki már egyedül is hajt végre feladatokat. Legfőbb célja általában fontos személyek elrablása, megfenyegetése vagy esetleges megölése stratégiai célból. Jól bánnak már mind az erővel, mind a fénykarddal és gyakorlottak a szökésben is. (1001/2500Xp)

3. szint: Sith Nagyúr: Hatalmas erővel bíró gyakorlott, és technikás erőhasználó és kardforgató. Jól használja ki az adott terepviszonyokat a harcok során, és könnyen megérzi ellenfele gyengeségeit. Ezeket általában a harcban felhasználja. (Pl. Indulatot kelt egy Jedi-ben). A szeparatista hadseregek egyik főbb vezére. (2501/6000Xp)

Lehetséges olyan karaktert használni, amely nem igazán veszi ki a részét a szeparatisták oldalán, hanem a saját útját járja.

Szeparatista katonák:
Bár a szeparatisták haderejének döntő hányadát a gyárakban készült droidok adják, vannak olyan bolygók, kiknek a népe szintén ezen az oldalon harcolnak.

Szeparatista katona kezdőszett:
- Katonai egyenruha
- Lézerfegyver (Egységtől függően)
- Gránátok
- 2.500 kredit

szintek:
1. szint: Közkatona: A szeparatista bolygók lakóiból besorozott katona. Hazáját szolgáló személy, aki nem hódolt be a Köztársaságnak, és semlegesnek sem maradt meg. A közkatona általában kisebb egységekben szolgál. Akik az otthonukban harcolnak, sokszor inkább partizánként jelennek meg a háborúban, kihasználva a helyismeretüket.(0/1000Xp)

2. szint: Vezető: Bolygójának elismert katonai vezetője, aki már irányító szerepet vállal mind a védelemben, mind a támadásban. Alá tartozik már egy nagyobb katonai egység (130-150 fő). Rendelkezik már bolygójának fegyvereinek, hajóinak és egyéb felszereléseinek egy részével.(1001/2500Xp)

3. szint: Hadvezér: a Konföderáció hadseregének fontos tagjai, akik megedződtek a csaták során és jó taktikai képességgel rendelkeznek. Még nem tábornoki pozícióban lévő, de már nagyobb hadsereggel rendelkező vezető (10.000 fő). Már nem csak sajátjait irányítja, hanem rendelkezik bizonyos erőforrásokkal, már kap csapatokat a droid hadseregből is. Hadvezéri(saját) hajóval rendelkezik, a gyors átcsoportosulás végett. (2501/4500Xp)

Egységek:
Lásd Klón

Fejvadász:
Mindig is voltak olyanok, akik elvégezték a piszkos munkát, természetesen jó pénzért. El kell rabolni valakit? Vagy éppen eltűntetni? Esetleg ki kell szabadítani valakit? A fejvadászokat megteszik neked. Nem motiválja őket a hatalmi harc, csupán a pénz csengése tetszik füleiknek.


Fejvadász kezdőszett:
- Választható ruházat
- Választható fegyver (Max. 3!)
- Gránát
-4.000 kredit
- Fejvadász hajó(saját 2. szinttől)

szintek:
1. szint: Zsoldos: Mindenki elindul egyszer, és talán a kezdetek a legnehezebbek. Ez hatványozódik az alvilágban... Nem bízhatsz senkiben, és ki kell harcolnod a tiszteletet. A zsoldosok általában kisebb csapatok tagjai (2-3-4-5 fős), akik frissen kerültek be, és mindig ők kapják a zsákmány legkisebb részét. Bár van hajó, ez általában közös, vagy a megbízótól kapott. (0-1000Xp)

2. szint: Zsoldosvezér: Kinőtte a kezdő szerepet, és saját csapatot alakított. Ő most már a csapat vezetője, ő tárgyal a megbízókkal, az ő nevével fémjelzett a csapat. Ő osztja el csapatán belül a szerzett zsákmányt, illetve ő is gazdálkodik vele. Már saját hajóval rendelkezik (1001-2500Xp)

3. szint: Elit Fejvadász: Kinőtte a csapatát, és már egyedül is megáll a lábán és nem foglalkozik már piti megbízásokkal. Híres/hírhedt már az alvilágban, viszont ez nem biztos jót jelent számára. Kalandjai során sok ellenséget szerzett, így nem csoda, hogy vérdíj jár utána. (2501-4500Xp)

Kalandor:
Ők a Galaxis azon személyei, akik nagyon vegyes foglalkozásokban kísérelnek meg szerencsét próbálni. Egyesek hamiskártyások, mások csempészek, de akadnak köztük ereklyegyűjtők is, felfedezők, versenyzők. A hírnév segíti őket a szakmájukban való kiteljesedésben, hisz többnyire a kihívások szerelmesei.

Kalandor kezdőszett:
- Választható ruházat
- Választható fegyver (Max. 3!)
- Gránát
- 4.000 kredit
- Más tulajdonában lévő hajó(saját 2. szinttől)

szintek:
1. szint: Kezdő: Még nem régen ébredt rá az illető, hogy ő igenis többre hivatott, mint csak unalmas munkák elvégzése, ezért nekivág a Galaxisnak. Felszerelte magát olyan dolgokkal, amik szükségesek lehetnek a túléléshez. Gyenge az ismeretsége, habár kapcsolatai által utazhat mások hajóján.(0/1000Xp)

2. szint: Elismert: A kalandor már nem kevés tapasztalaton van túl. Jól építi az ismeretségeinek tornyát, noha még bőven akadnak olyanok, akik lenézik vagy egyszerűen csak teljesen megbízhatatlannak tartják a foglalkozásában. Az utazások során saját űrhajót szerzett magának, ezért a pénzszerzési lehetőségei bőségesebbé váltak. (1001-2500Xp)

3. szint: Hírhedt: Szinte minden bolygón akad egy részeg polgár a kantinban, aki a hírhedt neve hallatára felkapja a fejét, hogy utána valami kitalált vagy igaz történetet kezdjen zengeni a csaposnak. Komolyabb alvilági alakok kérik segítségét, bérelik fel, ámbátor ő is rendezhet magának olyan eseményeket, amik nagyban megnövelik majd javainak számát. Tisztelik, felnéznek rá, tartanak tőle. Persze, rosszabb esetben körözik, majdnem mindenhol.(2501-4500Xp)

Civil :
A Galaxis általános lakói vagy polgárai. Nem túlzás azt állítani, a legvegyesebb társaság, hiszen ezernyi foglalkozásuk lehet, attól függően, hogy miben jók, mire tanította őket az élet, esetleg mi a szívük vágya. Vannak, akik másokon élősködő üzletemberek, egyesek életekért küzdő orvosok, de akár gyári munkások is lehetnek.

Civil kezdőszett:
- Választható ruházat
- Választható fegyver (Max. 1!)
- 2.000 kredit
- Atmoszférán belül közlekedni képes sikló

szintek:
1. szint: Alsó osztálybéli: A társadalmi réteg alján elhelyezkedő civil, a mindennapi életben maradásért keményen meg kell dolgoznia, rendelkezik azonban lakással, esetlegesen családdal, munkahellyel, amiből a mindennapi élelmet és az alap életszükségletek biztosíthatja.(0/1000Xp)

2. szint: Középső osztálybéli: Biztosabb talajon áll a társadalmi ranglétrán legtöbb társánál, viszont nem hanyagolhatja el a munkáját. A pénzét több dologra költheti, a luxusba belekóstolgat. Nyitva áll előtte számos kapu, persze jól meg kell fontolnia, hogy melyiken megy be. (1001-2500Xp)

3. szint: Felső osztálybéli: Ez a kör a legvékonyabb, ide tartoznak a leggazdagabb emberek. Az ilyen civil partikat rendez, nem kell aggódnia a vagyona elvesztése miatt, nyugodtan élheti fényűző életét. Mindene adott, egyetlen feladata, hogy ezen az úton tartsa magát, valamint az irányítása alatt mozgókat. (2501-4500Xp)
avatar
Obi-wan Kenobi
Admin

Hozzászólások száma : 139
Join date : 2017. Apr. 16.
Age : 24
Tartózkodási hely : Coruscant

Karakterlap
Kaszt: Jedi
Cím: Jedi Mester
Tapasztalat:
4500/4500  (4500/4500)

Felhasználó profiljának megtekintése http://clonewars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.